Ungt energiutvalg til Tyssedal!

Årets gruppe av Ungt energiutvalg tar mandag 10. juni turen over fjellet til Vestlandet for å se og oppleve, og ikke minst diskutere på stedet der ny og gammel vannkrafthistorie forenes og samspillet mellom kraft og industri anskueliggjøres.

Norsk vannkrafts vugge, Tysso 1 i Tyssedal.

Årets opplegg for Ungt Energiutvalg er et samarbeid mellom Statkraft, Energi Norge og Natur og Ungdom. Derfor er det naturlig at flere temaer dekkes på denne turen: Kraftsystemet og batterikapasitet i norske vannmagasin, Nettutbygging i Norge – miljøprosjekt eller naturrasering? Og Tyssedal som industripionér og kraftbygd.

I tillegg kommer Enova for å snakke om virkemidler, Bjerknessenteret om siste nytt fra klimaforskningen og Naturvernforbundet skal snakke om fremtidens miljøkonflikter og veien videre for norsk klimapolitikk. Vi legger opp til å besøke både Sysendammen, Vøringsfossen og Sima kraftverk på veien til Tyssedal hvor vi blir møtt av representanter fra regionen.

Hva ville du lagt vekt om du var med i diskusjonen? Kommenter da vel!!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>