Energidilemmaer

1. Fossil eller fornybar energi?

Vi er enige om at klimagassutslippene må ned, men hvordan skal det gjøres? Å lage og bruke energi gir enorme klimagassutslipp, og samtidig er vi avhengige av å bruke energi hver eneste dag. I den fattige delen av verden trengs det mer energi for at flere skal kunne løftes ut av fattigdommen – så hva gjør vi nå? Skal vi satse på fossil eller fornybar energi – eller på begge deler?

Les mer >>

2. Trenger vi mer kraft?

Ser vi på verden som helhet, er svaret et klart ja: Det trengs mer energi i en verden der mer enn halvannen milliard lever uten tilgang på elektrisitet. Men i Norge, som ligger på verdenstoppen i strømforbruk per innbygger, trenger vi virkelig mer kraft her?

Les mer >>

3. Energi til verdens fattigste – hva bør Norge gjøre?

Tilgang på energi og fattigdom henger sammen. Å sikre nok energi til verdens fattigste, er derfor en av de virkelig viktige oppgavene verden står overfor i dag. Hvordan bør Norge bidra?

Les mer >>

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>